Els elements primaris

ELS ELEMENTS PRIMARIS

Saber de què estan fetes les coses és una de les qüestions que ha portat més interrogants a l’ésser humà. Gràcies a aquesta curiositat innata, l’home va descobrir ja a l’antiguitat els 4 elements principals: aigua, aire, terra i foc. Amb el temps i amb l’evolució de la física i la química, ha descobert que aquests elements de la naturalesa, es podien obrir i veure que estaven formats per uns altres elements més simples.
Així, es va descobrir que l’Aire, per exemple, estava format per Oxigen, Nitrogen, Hidrogen, Carboni, etc…, i que la Terra, estava feta de Silici, Magnesi, Alumini, Ferro, Níquel, etc… L’estudi i l’avanç tecnològic, ha fet possible que la llista del elements primaris o essencials, que era molt petita al inici de la Ciència, s’hagi anat fent de mica en mica, i amb el pas dels anys, cada cop més extensa i complerta.
Pel coneixement que hem rebut, sabem que l’univers està construït per un número finit i precís d’elements primaris, en concret 144, i que gràcies a totes les possibilitats combinatòries d’aquests elements, es manifesta tota la diversitat estructural del cosmos. També sabem per les dades transmeses i pels descobriments de la física, que l’últim element que podríem considerar natural dins de la taula periòdica, és l’element 114.
Ens mancarien doncs, per arribar als esmentats 144 elements, uns 30 elements primaris, però la seva naturalesa seria subtil i subatòmica, és a dir, més petita que la dels àtoms. Aquests 30 elements primaris que resten per trobar, i que no es trobaran en la línia de recerca d’elements súper-massius, estarien relacionats o vinculats amb substàncies hormonals, generadores de sentiments i actituds mentals.
Aquests 144 elements primaris, s’agrupen pel seu estudi en 12 famílies de 12 elements cadascuna. Apart d’aquesta divisió numèrica, es pot fer un altre divisió funcional, ja que 7 famílies x 12 elements = 84 elements, són d’unes característiques similars i les altres 5 famílies x 12 elements = 60 elements, són d’unes altres característiques totalment diferents a les anteriors. Elements_primaris Al final doncs, i resumint, obtindríem dues grans macro-famílies d’elements: Per un costat, una família feta de 84 elements d’un tipus determinat i per un altre banda, tindríem també la presencia d’una segona macro-família de 60 elements, d’un altre tipus, que sumats, donarien els 144 elements descrits.
Aquests 144 elements primaris, formen la part material de l’univers creat i constitueixen la part lenta i immobilista de la creació, ja que son els Raigs de Energia Creadora, els que els van manipulant, estructurant, reestructurant, formant i conformant la matèria per formar tot tipus d’estructures. Els elements primaris, evolucionen gracies als diferents estímuls que reben de la energia del univers.
La matèria, que està representada per la part esquerra del Rombe y la energia, que ho està per la part dreta, es fusionen completament, es relacionen simètricament i treballen juntes per fer evolucionar tot el Cosmos.

baixa en pdf

date night ideas in charlotte nc